DK | ENG | DE
deer

Cæsar Salat

 

Køkkenchefen fortæller, at hemmeligheden bag en god cæsarsalat er dressingen

Opskrift til 4 personer

 

Ingredienser til selve salaten

  • 4 kyllingebryster (kan være både med og uden skind)
  • 2 romaniesalat (er man ikke til romaniesalat kan andre salater sagtens bruges)
  • 50 g. smør
  • 50 g. parmasan, i flager eller revet groft
  • 2 skiver godt brød
  • Salt
  • Friskkværnet sort peber

Ingredienser til dressingen

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 dl. olie
  • 2 spsk. citron saft
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 1 fed hvidløg, knust
  • 1 tsk. dijonsennep
  • Salt (en knivspids til at starte med)
  • 2 ansjoser (kan udelades)
  • 75 g. revet parmasan

Cæsar salaten

  1. Tænd ovnen på 170°C
  2. Er der skind på kyllingen ridses skindsiden med en skarp kniv.
  3. Drys kyllingen med salt
  4. Kom kyllingen på en varm pande med smør, og brun dem godt af på begge sider (Start med skindsiden hvis der er skind på)
  5. Kom kyllingen i ovnen i ca. 15 min.
  6. Skær dine brødskiver ud i tern, i den størrelse du selv ønsker
  7. Læg brødternene på en varm pande, med godt med smør, og steg dem gyldenbrune til de er sprøde
  8. Skyl og pluk salaten
  9. Skær kyllingen i tern

 

Dressingen

  1. Kom alt til dressingen, med undtagelse af olien, i en blender, og blend på højeste hastighed i 1 minut
  2. Hæld langsomt, i en tynd stråle, olien i, indtil du har brugt al olien, og du har en cremet lækker dressing
  3. Vend salaten med kylling, parmasan flager og den mænge dressing du ønsker
  4. Pynt med de hjemmelavede brød croutoner

 

God fornøjelse og velbekomme.

 

Køkkenchefens tip: Dressingen kan gemmes, i en bøtte med låg, i køleskabet op til en uge.