DK | ENG | DE
deer

Cheesecake

 

Her er opskriften på vores Cheesecake.

Hotel Kirstines Lime Cheesecake med kiksebund, et tvist af lime, og toppet med gele af lime.

 

 

Du skal bruge 1 springform ca. 22 cm i diameter (12–14 pers.).

 

Kiksebund

  • 250 g Digestive kiks
  • 125 g smør
  1. Smelt smørret.
  2. Knus dine digestive kiks til små stykker og vend dem i det smeltede smør.
  3. Kom din kiksemasse ned i springformen og tryk dem flade, sørg for at overfladen og kanterne er pænt lige.

 

Flødeostecreme

  • 3 blade husblas
  • 400 g flødeost naturel eller mascarpone
  • 100 g flormelis
  • Fintrevet skal fra 1 lime
  • 2½ dl piskefløde
  1. Læg husblassen i en skål med koldt vand i ca. 10 minutter.
  2. Pisk flødeost, flormelis og fintrevet limeskal sammen i en skål.
  3. Pisk fløden til blød flødeskum i en anden skål.
  4. Læg den udblødte husblas i en lille gryde med det vand, som hænger ved. Smelt husblassen over vandbad eller ved svag varme direkte på komfuret, uden at det bobler eller koger.
  5. Rør 4-5 spsk. flødeskum sammen med den smeltede husblas, brugt en dejskraber.
  6. Vend resten af flødeskummen sammen med flødeostecremen, og vend så til sidst husblas-fløde-blandingen hurtig sammen med flødeostecremen.
  7. Fordel cremen over kiksebunden i springformen og stil cheesecaken i køleskabet i ca. 2 timer, så flødeostecremen stivner.

Limegele

  • 3 dl limesaft ca. 6-7 lime alt afhængig af størrelsen
  • 3 dl sukker
  • 3 blade husblas

 

  1. Læg husblassen i en skål med koldt vand i ca. 10 minutter.
  2. Pres dine lime til du har 3 dl limesaft.
  3. Kog limesaft og sukker til sukkeret er opløst.
  4. Kom din husblas i den varme limesaft og lad det køle ned.
  5. Når din limesaft er finger-varm, kommes den oven på cheesecaken.

 

Vupti - Cheesecaken er nu færdig.

 

Køkkenchefens tip! En cheesecake har bedst af at stå i køleskabet natten over. Har du tiden til det, så lav den lækre cheesecake en dag i forvejen.

God fornøjelse og velbekomme.