DK | ENG | DE
deer

Stenbider rogn

 

Opskrift på blinis, serveret med stenbiderrogn, creme fraiche & fint snittet rødløg.

Til 4 personer (ca. 3 stk. pr. pers.)

 

Ingredienser

  • 5 g. gær
  • 2 dl mælk
  • 86 g. mel
  • 1 tsk. Sennep
  • 1 spsk olie
  • 40 g. spelthvedemel
  • 1 æggehvide
  • 1-2 rødløg
  • 100 g. creme fraiche 18 %
  • Stenbider rogn
  1. Gær og mælk lunes, hvorefter der røres begge slags mel samt olie i
  2. Dejen røres til en lind og sammenhængende masse
  3. Lad dejen hvile en time
  4. Efter dejen har hvilet, piskes æggehviden stiv og vendes i dejen
  5. Dejen steges på panden i klart smør. Form dejen som små pandekager eller brug en blinis-pande
  6. Kom de afkølede blinis på en tallerken og kom en skefuld creme fraiche oven på
  7. Drys med finthakket rødløg, og slut af med stenbider rognen på toppen

Du kan evt. pynte af med lidt karse eller dild

 

Velbekomme.