Røget laksetatar
Hotel Kirstines røget laksetatar med æggeblomme mousse og persilleolie til 2 personer.
Ingredienser
- 160 g. koldrøget laks
- 1 rødløg
- 30 g kapers
- 1 tsk. Sennep
- 4 æg
- Persille
- 2 dl. Olie
Hak din laks fint og bland den med rødløg og kapers, som du har finsnittet.
Smag til med 1 tsk. sennep, samt salt og peber.
Æggeblommemousse
4 æg kommes i en dampovn på 66 grader i 2 timer eller i en sous vide på 62 grader i 3,5 time. Når de er færdige, skal de køle ned og derefter pilles hviden fra og blommerne gemmes. Blommerne røres sammen til en blød mousse.
Persilleolie
50 gram persille og 2 dl. olie blendes og sigtes derefter til klar olie.
Pynt evt. din tallerken med sprødt brød, friseésalat og dild.
Velbekomme.
