Stenbider rogn
Opskrift på blinis, serveret med stenbiderrogn, creme fraiche & fint snittet rødløg.
Til 4 personer (ca. 3 stk. pr. pers.)
Ingredienser
- 5 g. gær
- 2 dl mælk
- 86 g. mel
- 1 tsk. Sennep
- 1 spsk olie
- 40 g. spelthvedemel
- 1 æggehvide
- 1-2 rødløg
- 100 g. creme fraiche 18 %
- Stenbider rogn
- Gær og mælk lunes, hvorefter der røres begge slags mel samt olie i
- Dejen røres til en lind og sammenhængende masse
- Lad dejen hvile en time
- Efter dejen har hvilet, piskes æggehviden stiv og vendes i dejen
- Dejen steges på panden i klart smør. Form dejen som små pandekager eller brug en blinis-pande
- Kom de afkølede blinis på en tallerken og kom en skefuld creme fraiche oven på
- Drys med finthakket rødløg, og slut af med stenbider rognen på toppen
Du kan evt. pynte af med lidt karse eller dild
Velbekomme.
